ÇANAKKALE / BAYRAMİÇ - Muratlar Ortaokulu

May

Muratlar İlkokulu ve Ortaokulu'nda 8 Mart Cuma günü  ortaokul Fen Bilimleri öğretmeni Nermin TELLİ nin başvuru yaptığı Tübitak Bilim Söyleşileri gerçekleştirildi. Bandırma  Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem DALCALI  "Yenilenebilir Enerji" konulu söyleşisini gerçekleştirmek üzere okulumuzu ziyaret etti.

Söyleşiye İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ETİK, Şube Müdürü Murat YILDIZ da katıldı. Söyleşi sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ETİK, Sayın Adem DALCALI'ya teşekkür ederek plaket ve hediye takdim etti.

May

Kaymakamımız Alper TAŞ okulumuzu ziyaret etti . Gerçekleştirilen ziyarette okul çalışmaları hakkında bilgi verildi. Kaymakamımız Alper TAŞ öğrenci ve öğretmenlerimiz ile sohbet etti ve çalışmaları için öğretmenlerimize teşekkür etti.

Nis

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında yerli üretimi desteklemek ve yerinde görmek amacıyla ilçemizde bulunan Ekmek Fırını, Tarihi Taş Değirmen, Kutluoba Yağ Fabrikası ve Sevinç Helva üretim tesislerini ziyaret edip üretim süreci hakkında bilgi aldık.

Şbt

Resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı haftası ülkemizde her yıl 12-18 Araık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Muratlar ilk/Ortaokulu  olarak  öğretmenlerimiz koordinatörlüğünde öğrencilere yerli malı kullanımının önemini anlatmak, bilinçli tüketici olma alışkanlığını kazandırmak adına yerli malı haftası coşkuyla kutlandı.

Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

İngilizce öğretmenlerimiz Yasemin Özgü ve Gökhan Özgü rehberliğinde okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri yaptıkları eTwinning projesini başarı ile tamamladılar. Resfebe ile değerler eğitimini konu alan proje kapsamında öğrencilerimiz birçok çalışmalar yaptılar. Devam eden bu çalışmalar sırasında çeşitli WEB 2.0 araçlarını ve güvenli internet kullanımını öğrendiler. Projemiz Ulusal Ajans'tan Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

Şbt

Ortaokul TEMA Eğitim Programı, ortaokul düzeyindeki çocuklar için tasarlanmıştır ve bir eğitim öğretim yılı boyunca farklı dersler ve kulüp çalışmaları kapsamında uygulanmaktadır. İlk saha uygulamalarına 1996 yılında başlanan ve 2014 yılında yapılan geliştirme ile Ortaokul TEMA olarak adlandırılan Eğitim Programı, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gönüllü öğretmenler tarafından yürütülmektedir. Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Rehberliğinde başvurduğumuz eğitim programı ile öğrencilerimiz etkinliklerini gerçekleştirmeye başladı.

Şbt

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla 'Türkiye Geneli Ağaç Dikme' etkinliği kapsamında Bayramiç Kaymakamı Sayın Alper TAŞ ‘ın da katıldığı Milli Ağaçlandırma Gününe okulumuz Sosyal Bilgiler öğretmeni Coşkun TELLİ, Fen Bilimleri Öğretmeni Nermin TELLİ ve okul müdürümüz Murat YILDIZ rehberliğinde öğrencilerimiz katıldı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında bugün binlerce fidanı toprakla buluşturduk.

Şbt

Genç Kızılay Çanakkale ekibi okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimizi KIZILAY ve faaliyet alanlarıyla ilgili bilgilendirdiler. Genç Kızılay Çanakkale ekibine hediyeleri ve ziyaretleri için teşekkür ederiz.

Şbt

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirme gayesi ve ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma gayesi ile ülkemizin her köşesinde fedakarca hizmet eden tüm değerli öğretmenlerimizin’’ Öğretmenler Günü’’ kutlu olsun. Bu kutlu günü okulumuzun öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programla kutladık.

Şbt

Eşsiz yetenekleri ile tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıldı

Programın hazırlanmasında emeği geçen değerli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Nermin TELLİ rehberliğinde 100. Yılda Her Sınıf 100 Ağaç Dikiyor adlı Etwinning sosyal sorumluluk projesine katıldık. Öğrencilerimiz ile okul bahçemizde fidan dikimini gerçekleştirdik. Yüz yıl önce dikilen fidan kök saldı ve büyüdü, 100 yıllık bir Cumhuriyet oldu! Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşadığımız şu günlerde, vatan sevmenin ağaç sevgisiyle bütünleştiği unutulmaz bir anıya eşlik etmekten gurur duyduk.

Şbt

Cumhuriyetimizin 100. Yılında öğrencilerimiz ve velilerimiz ile okulumuzun bulunduğu Muratlar Köyünde Cumhuriyet yürüyüşümüzü gerçekleştirdik.

Cumhuriyet 100 yaşında

Cumhuriyetimizin 100. Yılını okulumuzda düzenlediğimiz program ile coşkuyla kutladık.

29 ekim cumhuriyet bayramı kutlu olsun.

Şbt

Okulumuz bahçesinde Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel Cumhuriyet Çınarı ağacımızın dikimini gerçekleştirdik. Öğretmenler ve öğrenciler adına anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik

Şbt

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri ile ilçemizde ikincisi düzenlenen Bayramiç Mehmet Akif Ersoy kitap günlükleri kapsamında Bayramiç öğretmen evi bahçesinde sergilenen kitap fuarını ziyaret ettik. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile kitapları inceleyip kitap alışveriş yaptık.

Okulumuz öğrencileri ilçemizde bulunan Mehmet Akif ERSOY un evini ve ilçemizde yeni açılan kütüphaneyi ziyaret etti.