ÇANAKKALE / BAYRAMİÇ - Muratlar Ortaokulu

Şbt

Yazar İlknur IŞIK , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen "2. Mehmet Akif Ersoy Kitap Günleri ve Yazar Buluşmaları" etkinliği kapsamında Muratlar İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile 24 Ekim Salı günü okulda buluştu. Yazar İlknur IŞIK okul öğrencileriyle söyleşi etkinliği düzenledi.

Şbt

Bu yıl Cumhuriyet'in 100.yılına özel olarak belirlenen tema ile 7 – 22 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Avrupa Kod Haftası Code week kapsamında okul olarak etkinliklerimiz ile katılım sağladık. Okulumuz ortaokul öğretmeni Nermin TELLİ ve ilkokul öğretmeni Osman AYDIN rehberliğinde öğrencilerimiz bilgisayarsız  kodlama teknikleri kullanarak Code week etkinliklerimizi tamamlayıp panomuzu oluşturduk ve  sertifikalarımızı aldık.

Şbt

Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan ve çocuklara sürdürülebilir yaşam becerilerini benimsetmeyi amaçlayan etkinlikler, okulumuz fen bilimleri öğretmeni Nermin TELLİ  tarafından uygulanmak üzere planlandı. Bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanabilecek etkinliklerin temel hedefi çocukların “Düşün, Gerekli Değilse Tüketme”, “Daha Az Tüket”, “Değerlendir, Yeniden Kullan”, “Değiştir, Farklı Amaçla Kullan” ve “Dönüştür, Doğa Kazansın” prensiplerinden oluşan 5D basamaklarını tanımaları ve günlük yaşamları ile ilişki kurmalarına destek olmaktır.

Çocuklarda  Sıfır Atık Eğitim Projesi kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuza sıfır atık kutularımızı yerleştirdik.

Şbt

2023-2024 eğitim öğretim yılı okul aile birliği toplantımızı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet ETİK’in katılımıyla gerçekleştirdik.

Şbt

Okulumuz öğrencileri ile 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü programını gerçekleştirdik.

Şbt

2023- 2024 eğitim öğretim yılı ilköğretim haftasını   okulumuzda gerçekleştirdiğimiz program ile kutladık.

Şbt

2022-2023 eğitim öğretim yılı yıl sonu mezuniyet programını gerçekleştirdik. Tüm yıl emek harcayan öğretmenlerimize teşekkür ediyor mezun öğrencilerimize başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

İngilizce öğretmenlerimiz Yasemin Özgü ve Gökhan Özgü rehberliğinde okulumuz 5. ve 6. sınıf öğrencileri bir eTwinning projesine başladılar. Resfebe ile değerler eğitimini konu alan proje kapsamında öğrencilerimiz logo tasarımı, afiş hazırlama ve pano hazırlama gibi çalışmalar yaptılar. Devam eden bu çalışmalar sırasında çeşitli WEB 2.0 araçlarını ve güvenli internet kullanımını öğrenmektedirler. Projenin temel amacı ise değerleri içselleştirmeleri ve kullanılan İngilizce kelimeleri eğlenceli bir şekilde öğrenmeleridir.

Mrt

One Plant, One Life and Our Blue Planet isimli e- twinning projesine ortak olduk.